Datingtip: vinden van de juiste datingsite

Datingtip: vinden van de juiste datingsite

Het vinden van de juiste datingsite is ondanks het zeer grote aanbod van datingsites een stuk gemakkelijker dan u wellicht zou denken. Datingsites zijn namelijk vrij gemakkelijk te onderscheiden op categorie. Elke categorie met zijn eigen doelgroep. De eerste stap die u dient te nemen is dus het bepalen van de doelgroep waarin u valt op basis van uw eisen en wensen. Zo schrijft u zich bijvoorbeeld niet in op een jongeren datingsite indien u op zoek bent naar een partner met een leeftijd van 40+.

Datingsite categorieën zijn ingedeeld op basis van leeftijd en zoekwensen. Uw leeftijd en de gewenste leeftijd van uw partner zijn hierbij het belangrijkst. De leeftijdsgrenzen liggen ongeveer op de volgende punten:

# 18-30 jarigen worden gezien als jongeren.
# 30-50 jarigen worden gezien als zijnde van middelbare leeftijd.
# 50 plussers worden gezien als zijnde senioren.

Ligt uw leeftijd tussen de 18 en 30 en bent u op zoek naar vriendschap, sociale contacten of een serieuze relatie? Dan is een standaard datingsite voor jongeren de juiste oplossing.

Klik hier voor een overzicht van datingsites voor jongeren.

Ligt uw leeftijd tussen de 30 en 50 en bent u op zoek naar vriendschap, sociale contacten of een serieuze relatie? Dan is een standaard datingsite de juiste oplossing. Er is geen datingsite die zich specifiek op deze leeftijdsgroep richt, maar er zijn wel gespecialiseerde datingsites die voornamelijk in deze leeftijdscategorie vallen.

Klik hier voor een overzicht van de standaard datingsites.

Ligt uw leeftijd boven de 50 jaren en bent u op zoek naar vriendschap, sociale contacten of een serieuze relatie? Dan is een senioren datingsite voor u de juiste oplossing.

Klik hier voor een overzicht van senioren datingsites.

Indien u een specifieke wens heeft kunt u nog kiezen om u in te schrijven bij een algemene datingsite voor alle leeftijden die zich richt op een bepaald doel. Zo zijn er datingsites uitsluitend voor het leggen van erotische contacten of datingsites uitsluitend toegankelijk voor hoger opgeleiden.

Klik hier voor een overzicht van datingsites gericht op erotische contacten
Klik hier voor een overzicht van datingsites gericht op hoger opgeleiden

Waar u ook naar op zoek bent, er zijn altijd meerdere opties beschikbaar. Met een beetje denkwerk is dit aantal echter al sterk te reduceren.

Wij raden u aan om wanneer u uw juiste categorie heeft gevonden u in te schrijven bij tenminste twee verschillende datingsites binnen deze categorie. Op deze manier kunt u de datingsites zelf vergelijken en zelf beslissen welke datingsite het beste voor u is.