Datingtip: een goed profiel maken

Datingtip: een goed profiel maken

Het belangrijkste onderdeel van een datingsite en de belangrijkste factor voor succes in online dating, is uw profiel. Binnen uw profiel is op zijn beurt uw profielfoto het belangrijkste onderdeel. Dit is namelijk het eerste dat andere leden van u te zien krijgen in de overzichten. En zeg nou eerlijk, u beoordeelt zelf andere leden waarschijnlijk ook wel op uiterlijk.

Een goed profiel bevat een goede beschrijving van uzelf en een duidelijke omschrijving van waarnaar u op zoek bent. Daarnaast is het belangrijk om met uw profiel de aandacht van andere leden te trekken. De vraag is dan: hoe trek ik aandacht met mijn profiel? Hoe val ik op tussen de rest?

Bij de meeste datingsites wordt na een zoekopdracht een overzicht van foto's inclusief uw introductieverhaaltje getoond. Wanneer u een lange introductie heeft geschreven zal deze meestal niet volledig te zien zijn in de zoekresultaten. Om op te vallen is het dus belangrijk een korte en krachtige introductie te hebben.

Het meest belangrijke medium om op te vallen blijft uw profielfoto. Wanneer uw profielfoto leden niet aanstaat, zullen zij niet snel de moeite nemen uw introductie door te lezen. Door een duidelijke foto te plaatsen van goede kwaliteit waarop u goed zichtbaar bent, zult u aanmerkelijk meer reacties en profielbezichtigingen ontvangen. Let er op dat u goed zichtbaar bent op uw profielfoto. Personen met een slechte profielfoto ontvangen nauwelijks meer reacties dan personen zonder profielfoto.

Kortom: Zorg voor een goede foto om de aandacht te trekken en zorg voor een kort en krachtig intro om het af te maken.

U zult snel zien dat wanneer u zich hieraan houdt, u een stuk meer reacties zult krijgen.

Tip: Let op spelfouten in uw profiel, dit staat slordig en zal het aantal reacties dat u krijgt (sterk) verminderen. Hetzelfde geldt natuurlijk bij het schrijven van berichten.

Lees meer over het belang van een goede foto