Datingtip: gratis- of betaalde datingsite?

Datingtip: gratis- of betaalde datingsite?

Natuurlijk klinkt een gratis datingsite een stuk aantrekkelijker dan een betaalde. Tegenwoordig zijn er zelfs gratis datingsites die qua functies bijna hetzelfde te bieden hebben als een betaalde datingsite.

Er kleven echter meerdere bekende nadelen aan een gratis datingsite. Zo is het ledenbestand bij een niet betaalde datingsite vaak vele malen kleiner dan bij een betaalde datingsite. Dit komt door het simpele feit dat een gratis datingsite geen geld verdient om een promotiecampagne te starten en het ledenbestand op deze manier uit te breiden. Daarnaast zitten er vaak veel niet-serieuze leden op een gratis datingsite, iedereen kan zich immers gratis inschrijven. Ook maken scammers vaker gebruik van gratis datingsites dan van betaalde datingsites.

Indien u serieus op zoek bent naar een relatie, zou u op een gratis datingsite wellicht met een beetje geluk kunnen slagen. Er is echter geen enkele garantie dat dit zal lukken. Veel betaalde datingsites geven wel een garantie af bij een betaald lidmaatschap dat u ook daadwerkelijk een date zult krijgen via de site. Lukt dit niet? Dan wordt het abonnement gratis verlengd of u krijgt uw geld terug. Hieraan worden wel vereisten gesteld zoals het actief bezig gaan met benaderen van leden. De reden dat betaalde datingsites dit kunnen doen, is simpelweg omdat er tijd en moeite wordt gestoken in de opdracht waarvoor u betaald. U betaalt dus eigenlijk voor uw eigen succes.

Om te beginnen met online dating zou een gratis datingsite een goede optie zijn. Op deze manier kunt u enigszins bekent raken met de online dating wereld. Bent u eenmaal bekend met de werking van online datingsites? Dan raden wij u aan zich in te schrijven bij een betaalde datingsite. Het inschrijven is namelijk in verruit de meeste gevallen gratis. Met deze gratis inschrijving kunt u vaak ook al op zoek gaan naar interessante leden. Deze kunt u bijvoorbeeld toevoegen aan uw favorieten. Op deze manier ontwikkelt u een idee over eventuele slagingskansen. Hebt u erg veel matches gevonden? Dan is de kans uiteraard groter dat er uiteindelijk succesvol contact wordt gelegd. Met minder matches weet u dat het meer moeite zal gaan kosten om tot een goed contact te komen.