Datingtip: het belang van foto's

Datingtip: het belang van foto's

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mensen met een foto op hun profiel maar liefst 90% meer reacties krijgen op verstuurde berichten.

Daarnaast is uit meerdere onderzoeken gebleken dat gemiddeld maar 1 op de 5 berichten op een datingsite beantwoord wordt. Dit heeft te maken met inactieve leden, niet serieuze leden of gewoon simpelweg het feit dat de geadresseerde geen interesse heeft.

Aan de hand van deze cijfers kunnen we enkele conclusies trekken:
* Met een foto is de kans dat u een antwoord op uw bericht ontvangt 20%.
* Mensen zonder foto op hun profiel hebben 90% minder kans op een reactie.

Dit houdt in dat wanneer u een bericht stuurt zonder dat u zelf een foto op uw profiel heeft, de kans ongeveer 1 op 45 is dat u een bericht terugkrijgt. Dat terwijl deze kans 1 op 5 is met een profielfoto. Dit is het belang van een profielfoto. Zelfs met een slechte profielfoto heeft u meer kans op een reactie dan wanneer u geheel geen foto gebruikt.

Hoewel mensen vaak zeggen dat het niet om uiterlijk gaat is uw profielfoto toch het eerste waarnaar zij kijken. Zij zullen uw profiel pas doorlezen nadat zij uw foto als voldoende hebben beoordeeld. Kies dus uw beste foto als profielfoto. Op uw profiel kunt u altijd nog andere foto's plaatsen om meer prijs te geven over bijvoorbeeld hobby's of interesses.

Om te kijken welke foto van u het beste werkt, kunt u de profielfoto bijvoorbeeld dagelijks vervangen en elke dag een x aantal berichtjes versturen. De foto waarop de meeste reacties volgen, is dan waarschijnlijk de foto die door andere leden als beste worden gezien. Kort gezegd moet u een beetje op onderzoek uitgaan naar getriggerde reacties op een bepaalde foto.